"Comandamentul superior al armatei a transmis un mesaj. Acelasi mesaj pe care elitele societatii il transmit (lui Mubarak - n.r.): 'Te-am iubit acum 30 de ani. Nu vrem sa te umilim. Nu vrem sa sfarsesti precum Nicolae Ceausescu. Pleaca in pace'." Este declaratia unui chirurg egiptean aflat in centrul protestatarilor din Cairo care au ascultat discursul de marti seara al liderului Hosni Mubarak, citata de The Guardian in editia online.

Cotidianul noteaza faptul ca oamenii care au iesit in strada pentru a urmari declaratia presedintelui sunt nemultumiti de anuntul sau si vor ca acesta sa plece imediat, promitand ca vor ramane in strada atat cat va fi nevoie.

Comentariul chirurgului, in varsta de 63 de ani, s-a referit la asigurarile date de armata potrivit sigurantei protestatarilor.

Multimea adunata marti seara in Piata Tahrir a reactionat puternic la discursul transmis de Al-Jazeera, pe un ecran urias, strigand "Pleaca!" si aruncand cu sticle inspre ecran.

"Suntem si mai nervosi. Trebuie sa plece astazi", a precizat un protestatar. Un altul a amintit de situatia din Tunisia. "Este scenariul tunisian, cand Ben Ali a promis sa renunte pana la urma, dar a fost indepartat repede."

Oameni care alta data nu ar fi avut curajul sa iasa sa protesteze si nu s-ar fi gandit sa vorbeasca de rau despre presedinte sau sa faca declaratii jurnalistilor precizandu-si numele si-au gasit "vocea", comenteaza publicatia.

Admiratia pentru generatia tanara este o tema des intalnita printre protestatari, potrivit The Guardian: "Mi-e rusine de generatia mea. Noi, oamenii batrani, am stat calmi si am trait decenii intregi de coruptie fara sa ridicam un deget. Aceasta generatie noua ne-au redat cei mai buni ani din viata. Imi pare rau ca Mubarak, care pana la urma a fost un erou al razboiului din 1973, este fortat sa plece cu atat de putina demnitate, dar si-a facut-o cu mana lui", a declarat un librar in varsta de 63 de ani.