Liderul iordanian al Fratiei Musulmane a avertizat sambata ca revoltele din Egipt se vor raspandi in intreg Orientul Mijlociu si arabii vor rasturna liderii aliati cu Statele Unite, relateaza agentia AP, citata de portalul de stiri My Way.

Declaratiile lui Hammam Saeed au fost facute in cadrul unui protest organizat in fata ambasadei egiptene din Amman. Aproximativ 100 de membri ai grupului fundamentalist si activisti ai organizatiilor de stanga si ai sindicatelor au scandat "Mubarak, pleaca!" si "Decizia e luata, revolta poporului va continua".

Protestele din Iordania au fost relativ restranse, dar tensiunea este in crestere iar regele Abdullah al II-lea, un aliat cheie al Statelor Unite, a promis in ultimele zile ca va reforma societatea, in incercarea de a calma populatia, nemultumita de degradarea climatului economic si de lipsa libertatilor politice.

Abdullah, un monarh care se bucura de un sprijin puternic din partea armatei dominate de beduini, nu este considerat la fel de vulnerabil ca Mubarak sau fostul lider tunisian. Chiar si Fratia Musulmana - un critic dur al guvernului moderat din Iordania - ramane loiala regelui, care se declara un succesor al profetului Mohamed.

Saeed a afirmat ca arabii s-au saturat de dominatia americana, de ocupatia militara din Irak si din Afghanistan si de suportul SUA pentru liderii "totalitaristi" din regiune.

"Cred ca americanii si Obama au insomnii din cauza revoltelor din Egipt. Acum, Obama trebuie sa inteleaga ca poporul s-a trezit si ca suntem gata sa rasturnam tiranii care se mentin la putere din cauza sprijinului SUA", a adaugat el.

"Le spunem americanilor: "Ne-am saturat!", a incheiat Saeed.