​Mii de oameni au iesit in strada, joi, la Sanaa, in urma unui apel al opozitiei, cerand plecarea de la putere a presedintelui Ali Abdallah Saleh, aflat la conducerea tarii de 32 de ani, anunta AFP. Protestatarii au scandat ca presedintele tunisian a fugit din tara dupa 20 de ani la putere, iar in Yemen, Saleh este la putere de peste 30 de ani. "Ajunge!", au scandat ei.

Proteste la Sanaa, joia trecutaFoto: Reuters

Revolutia Iasomiei, cum a fost numita revolta din Tunisia, a provocat o unda de soc in mai multe tari arabe, in special in Egipt, teatrul unor manifestatii fara precedent impotriva presedintelui Hosni Mubarak saptamana aceasta. Hosni Mubarak se afla la putere de 3 decenii. Protestele din Egipt s-au soldat cu 6 morti.

Ministrul de Interne din Yemen respinge, insa, asemanarea cu Tunisia: "Yemen nu seamana cu Tunisia, Yemen este o tara democratica", a declarat el, pentru AFP.

Opozitia a organizat 4 manifestatii distincte in Capitala tarii, in incercarea de a deruta fortele de politie. Protestele, care au debutat acum cateva zile, nu au degenerat in violente.