Un pilot american a fost condamnat la sase luni de inchisoare dupa ce s-a imbatat si nu a reusit sa-si aminteasca destinatia unde trebuia sa zboare, transmite Times of India. George La Perle, pilot al companiei Delta Airlines, a fost arestat de agentii de securitate de pe aeroportul Heathrow, dupa ce a fost intrebat in legatura cu orasul in care trebuia sa zboare. Pilotul a afirmat ca pleaca spre New York, desi el trebuia sa mearga in Detroit.

La Perle (49 de ani), care locuieste in Boston, era unul din cei trei piloti ai aparatului Boeing 767 ce urma sa ajunga la Detroit. Avionul avea la bord 241 de pasageri.

Pilotul depasise de patru ori limita permisa de alcool.

El a fost oprit de agentii de securitate de pe aeroportul londonez, care l-au intrebat unde zboara. La Perle a raspuns "New York", desi destinatia sa era Detroit. Pilotul a recunoscut in fata oficialilor de la Heathrow ca a consumat "doar cateva beri". Anchetatorii au descoperit ca La Perle este alcoolic.

Judecatorii l-au condamnat la sase luni de inchisoare, afirmand ca, daca s-ar fi urcat la mansa, consecintele pentru pasageri ar fi putut fi "catastrofale".

Pilotul are 20 de ani de experienta aeriana.

In septembrie 2010, un alt pilot al companiei Delta a fost impedicat sa urce la bordul avionului in Amsterdam, dupa ce s-a descoperit ca era sub influenta bauturilor alcoolice.