Mai multi martori ai atentatului cu bomba produs luni pe aeroportul Domodedovo din Moscova sustin ca atacatorul sinucigas a strigat "Va omor pe toti!" inainte de a detona incarcatura exploziva, transmite The Guardian. Surse din serviciile de securitate au spus marti ca atacul de pe aeroportul Domodedovo, soldat cu moartea a 35 de oameni si ranirea a peste 180, ar fi fost comis de o femeie-kamikaze, ajutata de un barbat. Alte surse afirma ca atacatorul a fost un barbat "cu trasaturi arabe".

Tragedie in RusiaFoto: Agerpres

Soferul Artiom Jilenkov se afla la doar cativa metri de un barbat, despre care se afirma ca a fost atacatorul. Soferul a vazut deflagratia langa barbat, a carui geanta era in flacari.

"Erau tipete si zgomote si cei care se puteau misca s-au ridicat si au luat-o la fuga. M-am intors si cativa dintre noi i-au urcat pe raniti in carucioarele de bagaje si i-am dus la centrul medical al aeroportului. Am transportat un barbat care-si pierduse un picior si apoi o femeie, ranita la membrele inferioare. A fost ingrozitor", a declarat Jilenkov.

Autoritatile ruse sustin ca atacul ar fi fost comis de o femeie-kamikaze - o asa-numita Vaduva Neagra -, care a detonat bomba, si de un barbat.

"Atacul terorist a fost realizat potrivit unei scheme folosita de teroristii din regiunea Caucazului de Nord. Exploziile de la statia de metrou Rizskaya si alte atacuri de la metroul din Moscova s-au produs in acelasi fel - teroristii au fost insotiti de catre militanti", a declarat un oficial rus.

O sursa din politia rusa a declarat luni, la cateva ore dupa atentat, ca anchetatorii au gasit "capul unui om de tipologie araba in varsta de 30-35 de ani, el a declansat probabil dispozitivul exploziv".

Atentie, imagini violente!