In Rusia se infiinteaza un fond de sustinere a site-ului Wikileaks si a fondatorului acestuia, Julian Assange. Fondul isi propune nu numai sa-l ajute pe Assange si afacerea lui, dar sa organizeze inclusiv o vizita a acestuia in Rusia, informeaza Newsru.com.

In paralel, "Prietenii Wikileaks" au demarat o actiune de strangere de fonduri. Situl « Russki reporter » (RR) este partenerul oficial al Wikileaks in Rusia.

RR a publicat pentru prima data materiale cu puternica rezonanta la nivelul opiniei publice, despre influenta rusa in spatiul SCI, despre influenta americana in zona, despre diferiti inalti functionari de stat, precum Vladimir Surkov si Igor Secin.

Novaia gazeta a devenit, la randul ei, partener Wikileaks in Rusia, incepand deja publicarea mai multor documente din dosarul lui Julian Assange. In plus, a fost creat un site analog Wikileaks – RuLeaks. Initiatorii lui au cerut vizitatorilor sa trimita documente care dovedesc acte de coruptie, crime tainuite si alte asemenea informatii importante pentru opinia publica.