Un baiat francez in varsta de 16 ani si-a dat foc intr-o scoala din Marsilia, au anuntat marti pompierii locali, preluati de AFP. Adolescentul a fost transportat la spital, starea sa de sanatate fiind "serioasa". Oficialii afirma ca baiatul are arsuri de gradul doi si trei pe 70% din suprafata corpului.

Potrivit pompierilor, citati de AFP, adolescentul s-a stropit cu lichid inflamabil in toaleta scolii, dupa care si-a dat foc.

Oficialii nu au prezentat un motiv pentru gestul adolescentului.

Incidentul a avut loc la Saint-Joseph-Les-Maristes, un liceu privat aflat in partea de sud a orasului francez.

AFP reaminteste ca, in ultima perioada, in cateva tari arabe mai multe persoane si-au dat foc, in semn de protest fata de conditiile de trai.

Gestul adolescentului francez aminteste de cel al barbatului din Tunisia, care a dus la declansarea revoltelor anti-guvernamentale din tara nord-africana. Mohamed Bouazizi, un vanzator de legume in varsta de 26 de ani, si-a dat foc dupa ce politistii i-au confiscat caruciorul cu care transporta produsele. Bouazizi a decedat din cauza ranilor grave, insa gestul sau a dus la declansarea revoltelor care au pus capat regimului presedintelui Zine al-Abidine Ben Ali.

In ultimele zile, cazuri similare de autoincendiere s-au inregistrat in Egipt, Algeria si Mauritania.