Revoltele populare care au condus vineri la caderea regimului presedintelui tunisian Ben Ali si violentele ulterioare au dus la pierderi economice de trei miliarde de dinari (1,6 miliarde de euro), a anuntat la televiziunea de stat, ministrul de Interne Ahmed Friaa, relateaza AFP.

Potrivit unui calcul realizat de AFP, pe baza cifrelor de la Fondul Monetar International, aceasta suma reprezinta aproximativ 4% din Produsul Intern Brut (PIB) al Tunisiei, care s-a ridicat in 2010 la 39.6 miliarde de euro.

Friaa a spus ca revolta de aproape o luna, provocata de regimul de Ben Ali si violenta din ultimele zile au provocat o pierdere de 2 miliarde de dinari din cauza paralizarii activitatilor interne si un miliard de dolari dinari din cauza incetarii exporturilor.

Activitatea economica a tarii este in prezent aproape complet paralizata. Cele mai multe magazine si bancile sunt inchise.

Turismul care reprezinta 6,5% din PIB si care ofera locuri de munca pentru 350.000 de oameni este complet blocat dupa evacuarea grabita a mii de turisti in ultimele zile.