Un calendar scolar pentru perioada 2011-2012, publicat de Uniunea Europeana, a fost criticat de Partidul Democrat Crestin din Franta din cauza ca omite sarbatorile crestine, insa include principalele sarbatori evreiesti si musulmane. Potrivit Catholic News Agency, UE a tiparit trei milioane de exemplare ale calendarului, ce vor fi distribuite gratuit elevilor care le solicita.

Christine Boutin, fost ministru in cabinetul de la Paris, a scris pe blogul ei ca respectivul calendar a uitat crestinismul, "religia practicata sau recunoscuta ca a format ansamblul cultural al continentului nostru".

Boutin a afirmat ca sarbatori crestine, precum Craciunul si Pastele, nu sunt mentionate in paginile calendarului, care include insa sarbatori precum Yom Kippur, Aid-el-Kebir sau Baisakhi, un festival religios sikh.

Boutin, care este presedintele Partidului Democrat Crestin din Franta, a spus ca "crestinismul a cazut in uitarea ignorantei colective".

Crestin-democratii francezi au afirmat ca omisiunea este "inacceptabila" si au depus o petitie, cerand ca elevii sa nu primeasca calendarele in care nu sunt mentionate sarbatorile crestine.

"Rolul religiei crestine in modelarea Europei este un fapt istoric de netagaduit, pe care UE nu-l poate omite", se precizeazain petitie.