Un student de la Universitatea din Boulder (Colorado) si-a platit taxa de scolarizare de 14.309,51 dolari cu hartii de un dolar si cu monede, transmite New York Times. Nic Ramos, aflat in al doilea an de studiu, a incercat astfel sa protesteze fata de costul ridicat al scolarizarii.

Un protest ineditFoto: Captura Youtube.com

Ramos a mers la administratia universitatii pentru a achita taxa de scolarizare pentru semestrul de primavara. El a platit intreaga suma folosind hartii de un dolar si cateva monede. Banii se aflau intr-o geanta ce cantarea aproape 15 kilograme.

Trei angajati ai universitatii au numarat, timp de o ora, banii adusi de Ramos, care a spus ca "totul a inceput ca o gluma".

"Dar cand m-am gandit mai mult, mi-am dat seama ca este o suma absurda de bani. Am vrut sa ofer facultatii o modalitate diferita de a privi taxa de scolarizare", a afirmat studentul.

New York Times a precizat ca, pentru a avea intreaga suma, Ramos a petrecut doua zile retragand bani de la diferite banci.

Studentul a afirmat ca angajatii universitatii au fost "socati" cand au vazut geanta cu bani.

Un purtator de cuvant al universitatii, Bronson Hilliard, a declarat ca, desi taxele de scolarizare au crescut in ultimii ani, cea pentru Ramos nu s-a modificat deloc. Deoarece este originar din Sacramento, studentul plateste o taxa rezervata celor din afara statului Colorado, care nu se modifica in timpul celor patru ani de studii.

Hilliard a spus ca in ultimii ani niciun student nu a incercat sa-si plateasca scolarizarea cu hartii de un dolar. In anii '80 insa, un student a fost refuzat de oficialii Universitatii din Boulder dupa ce a vrut sa achite taxa de scolarizare cu monede.