B. Houcem este un tanar tunisian de 27 de ani care si-a petrecut ultimele nopti aparandu-si casa, alaturi de politie, impotriva talharilor si a garzilor fostului presedinte Ben Ali care incearca sa arunce tara in haos. Houcem este web-designer si a raspuns la intrebarile ​cititorilor HotNews.ro.

Revolta in TunisiaFoto: Hotnews

Frica, manipularea si violenta jaloneaza drumul tunisienilor in cautarea adevarului. Un cuvant care, in zilele unei revolutii, nu suna deloc gaunos. Astfel de zile traieste acum Houcem.​

Informatia pe scurt:

  • Islamistii fundamentalisti nu au fost implicati in proteste. Se pregateste chiar o manifestatie la aeroport contra liderului partidului islamist care revine in Tunisia.
  • Nu informatiile provenite de la Wikileaks au declansat revoltele. Oamenii erau la curent cu coruptia familiei Ben Ali. Acestei revolutii i-as da titlul: "Guvernul tunisian - cea mai mare victima a Facebook-ului" sau "Primul Guvern doborat de Facebook". In timpul crizei, Facebook-ul a fost singura noastra sursa de informatie.
  • Astazi, oamenii se intorc la proteste pentru ca stiu ca doar presedintele a plecat, nu si partidul sau.
  • Va fi un an foarte greu pentru industria turismului in Tunisia. Va trebui sa muncim foarte mult inainte de sezonul de vara pentru a salva anul.

B. Houcem are 27 de ani, locuieste in Tunis si este web-designer. A studiat si lucrat in Germania si in prezent activeaza in domeniul marketing-ului online.