Un sofer de autobuz din orasul american Detroit a fost suspendat timp de 30 de zile dupa ce a fost filmat conducand autovehiculul cu o pasagera pe genunchi, transmite Fox2. Sindicatul soferilor a anuntat ca-l sustine pe Timothy Carpenter si ca incidentul n-ar trebui sa duca la concedierea acestuia.

Incidentul a avut loc in DetroitFoto: Captura FoxNews

Carpenter a fost filmat cu un telefon mobil de un pasager, in timp ce conducea autobuzul tinand o femeie pe genunchi. Soferul le-a spus oficialilor din Detroit ca el si femeia respectiva incercau sa se impace dupa ce avusesera o cearta.

Departamentul de Transport din metropola americana a recunoscut ca incidentul e serios. "Trecem printr-o multime de momente economice dificile. Daca ai o slujba municipala buna, trebuie sa respecti acel loc de munca. Fa-ti treaba pentru care esti platit sa o faci. Daca n-o faci, primarul Dave Bing a spus-o foarte clar: iti vei pierde locul de munca", a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Transport, Terrence King.

Sindicatul soferilor a anuntat ca-l sustine pe Carpenter si ca el n-ar trebui sa fie concediat. Presedintele sindicatului ATU, Henry Gaffney, a afirmat ca Timothy Carpenter a luat "o decizie proasta in acel moment", ca este un sofer bun si ca a fost vorba de un incident izolat.

Oficialii locali din domeniul transporturilor au anuntat ca vor analiza cazul inainte de a lua o decizie in ceea ce priveste locul de munca al lui Carpenter.