​Ambasadorul Ungariei la Bucuresti, Oszkár Füzes, a acordat un interviu in exclusivitate pentru EurActiv.ro: "Daca Romania si Bulgaria au indeplinit criteriile (si noi credem ca au facut-o), nu vedem niciun motiv pentru ca noi conditii sa fie adaugate, in special politice, sau ca aceasta chestiune sa fie legata de altele, care ar putea fi importante", a spus acesta.

Oszkár Füzes, Ambasadorul Ungariei la BucurestiFoto: Hotnews

Ambasadorul Ungariei a mai vorbit despre prioritatile presedintiei maghiare a UE, despre noua lege de reglementare a presei din aceasta tara si despre cea referitoare la nationalizarea unui pilon privat de pensii. "Nu mai exista tari estice, ci doar membre ale Uniunii Europene," a mai spus acesta.

"Nu mai exista tari estice. Exista doar membre ale Uniunii Europene. Si as adauga ca nu mai exista nici tari noi [membre] si vechi [membre]. Acesta va fi unul dintre cele mai importante mesaje ale presedintiei maghiare. [...] In cadrul politicii comunitare a Uniunii Europene dorim sa scapam de aceste etichete: “nou”, “vechi”, “Est”, “Vest”, a mai spus ambasadorul.

Vezi articolul integral si citeste principalele declaratii pe EurActiv.ro