O bomba a explodat joi in fata ambasadei Greciei din Buenos Aires, provocand pagube materiale, nu insa si victime, anunta politia argentiniana, citata de AFP.

Stirea vine la putin timp dupa ce o alta bomba a explodat joi dimineata in fata unui tribunal din capitala Greciei, Atena. O informatie furnizata unei televiziuni si unui cotidian a permis evacuarea zonei.

Potrivit politiei grecesti, bomba a explodat la ora locala 8.20. Imaginile difuzate de televiziuni arata cum fumul se ridica in fata cladirii tribunalului. Explozia a afectat opt masini si a spart geamurile mai multor cladiri, dar nu a provocat victime umane.

Potrivit primelor informatii, dispozitivul exploziv a fost amplasat pe o motocicleta.

Atentatul din Atena, care are loc la doua saptamani inainte de deschiderea procesului membrilor unui grup anarhist radical, nu a fost inca revendicat.

La inceputul lui noiembrie, Grecia a fost tinta unui val de atacuri cu colete capcana, adresate in special ambasadelor si atribuite unei miscari anarhiste extremiste. Peste zece colete capcana, care contineau coperti de carti sau de dosare umplute cu explozibil, au fost trimise sefilor de guvern europeni sau ambasadelor de la Atena.

Atacurile au fost revendicate de grupul extremist "Conspiratia celulelor focului", calificat "terorist" de autoritati.

Extrema stanga a devenit foarte activa dupa revoltele din decembrie 2008, declansate de moartea unui tanar ucis de politie. In majoritatea cazurilor, tintele au fost institutii ale statului iar activistii au avertizat publicul in prealabil.