Mii de pasageri sunt blocati pe aeroportul din Moscova din cauza vremii nefavorabile, care a dat peste cap traficul aerian in ultimele trei zile. O parte dintre pasagerii nemultumiti de faptul ca nu au primit hrana si nici informatii de la companiile aeriene i-au agresat, marti, pe angajatii companiei Aeroflot, anunta Reuters.

Pasageri nemultumiti, pe aeroportul DomodedovoFoto: Reuters

Potrivit RIA Novosti, angajatii Aeroflot se tem in continuare pentru securitatea lor, in conditiile in care, spun ei, pe aeroport nu exista suficienti agenti de paza, iar oficialii cred ca mai sunt necesare inca 2-3 zile pentru ca traficul aerian in zona sa revina la normal.

Contactati de Reuters, oficialii Politiei moscovite au refuzat sa comenteze incidentele de la aeroport, motivand ca angajatii Politiei nu au fost de fata.

Pasageri dormind in aeroportul din Moscova

Pasageri dormind in aeroportul din Moscova

Foto: Reuters

"Oamenii sunt disperati. Zborurile sunt blocate. E ca si cum nu ar fi aer aici", le-a spus o femeie blocata pe aeroportul Domodedovo din Moscova, cel mai mare din Rusia, jurnalistilor de la Vesti 24.

In schimb, Ministerul rus al Transporturilor a criticat conducerea aeroportului Domodedovo, sustinand ca acesta ar fi trebuit inchis, in loc sa ii "cazeze" pe pasagerii care asteapta deblocarea traficului aerian: "Aceasta este intrebarea pentru conducerea aeroportului - de ce continua sa primeasca pasageri?" spun oficialii ministerului.

Sute de zboruri au fost anulate in ultimele 2-3 zile la Moscova, din cauza vremii nefavorabile, numarul oamenilor blocati pe aeroporturi urcand la aproximativ 20 de mii.

Domodedovo a ramas de mai multe ori fara curent electric in ultimele 2 zile. Aeroportul a ramas in mai multe randuri in bezna, din cauza penelor de curent provocate de fenomenul freezing rain - liniile electrice care legau Domodedovo de capitala rusa au cazut. Taximetristii a profitat de ocazie si au majorat preturile de zece ori.