Noul Parlament de la Chisinau se reuneste, marti, intr-o prima sedinta dupa alegerile parlamentare anticipate care s-au desfasurat la sfarsitul lunii noiembrie. Potrivit Radio Romania Actualitati, lucrarile vor fi conduse de decanul de varsta, liderul comunist, Vladimir Voronin. Intre timp, continua discutiile intre liderii liberalilor, democratilor si liberal-democratilor pentru formarea unei aliante pentru guvernare.

Luni, Guvernul Republicii Moldova in frunte cu premierul Vlad Filat si-a anuntat demisia ca urmare a validarii mandatelor de deputat in noul Parlament. Hotararea privind cererea de demisie, aprobata marti in ultima sedinta a actualului Cabinet de Ministri, urmeaza sa fie prezentata la prima sedinta de constituire a Parlamentului, maine, 28 decembrie, la ora 15.00. "Nu o sa supun votului aceasta hotarare privind demisia Guvernului", a glumit premierul Vlad Filat, citat de Jurnal de Chisinau.

Actualul guvern va indeplini functiile de administrare a treburilor publice, pana la depunerea juramantului de catre membrii noului guvern.