Patru drumuri locale au fost inchise si mai multe alerte au fost emise in nordul si estul Ungariei, din cauza inundatiilor provocate de ploi si de topirea zapezii. Patru drumuri locale au fost inchise in nordul Ungariei, dupa ce raul Sajo le-a inundat duminica, in timp ce niveluri crescute ale apelor s-au inregistrat pe raurile Bodva, Zagyva si Koros, din estul tarii, scrie Mediafax.

O alerta de inundatii a fost emisa in localitatile aflate de-a lungul raului Tisa, din cauza ploii si a zapezii topite in ultimele zile, a precizat Attila Lovas, de la autoritatea locala de management al apelor.

Doua case s-au prabusit in regiunea Szabolcs, locuitorii lor fiind evacuati.

In estul Ungariei, aproximativ 400 de kilometri patrati de teren arabil sunt acoperiti cu apa, o alerta fiind in vigoare in 37 de orase si sate, unde echipele de interventie depun eforturi sa indeparteze apa de pe strazi, din curti si subsoluri. In acelasi timp, Serviciul National de Meteorologie a anuntat ca va continua sa ninga in regiunile din estul Ungariei si in capitala pana luni seara.

In zonele in principal muntoase din nord-estul tarii, stratul de zapada ar urma sa atinga 12-15 centimetri pana luni seara. Strazile principale din capitala ungara au fost curatate, dar traficul ramane ingreunat.