Un spion al "regimului sionist" (Israel, n.r.) a fost condamnat la moarte de un tribunal revolutionar iranian, a declarat procurorul general al Teheranului, Abbas Jafari Dolatabadi, citata duminica de agentia Mehr, preluata de AFP.

"Acest spion a fost condamnat la moarte. Dupa confirmarea pedepsei, identitatea sa va fi dezvaluita", a precizat Dolatabadi, fara a oferi alte detalii. El a adaugat ca justitia examineaza "si alte dosare legate de spionaj". In urma cu doua luni, Dolatabadi afirmase ca justita ancheteaza doi spioni care lucreaza pentru Israel.

Israelul acuza Iranul ca incearca sa fabrice arma atomica, sub acoperirea unui program nuclear civil. Autoritatile iraniene acuza, la randul lor, statul evreu de activitati ostile impotriva Teheranului, precum spionarea programului nuclear si militar al republicii islamice.

La sfarsitul lui noiembrie, Iranul a acuzat serviciile secrete israeliene, americane si britanice ca se afla in spatele unor atentate impotriva a doi experti nucleari iranieni. Unul dintre cei doi experti, Majid Shahriari, a fost ucis de explozia unei bombe plasata in masina sa, iar cel de-al doilea, Fereydoun Abbassi Davani, a fost ranit intr-un atac similar.