Guvernul britanic doreste o noua legislatie care sa impuna amenzi dure aeroporturilor care, asa cum a fost cazul celebrului Heathrow, au afectat masiv deplasarea calatorilor in perioada sarbatorilor de Craciun, relateaza AFP.

Ministrul britanic al transporturilor, Philip Hammond, a declarat, pentru Sunday Times, ca nu este acceptabil ca BAA, operatorul celui mai mare aeroport mondial pentru traficul de pasageri, sa lase blocat timp de mai multe zile Heathrow si nimeni si nu poata fi sanctionat.

"Trebuiau sa primeasca o amenda pentru servicii nesatisfacatoare", afirma Hammond, subliniind ca pasagerii trebuie sa fie serviti si evocand amenzi de cateva zeci de milioane de lire.

Potrivi Administratiei aeriene civile (CAA), nicio amenda nu a putut fi aplicata administratiei aeroportului Heathrow pentru haosul inregistrat aici.

Administratia a anuntat joi deschiderea unei anchete externe asupra dezordinii provocate de ninsori, care au blocat la sol, inaintea Craciunului, sute de avioane.

In urma caderilor masive de zapada din week-end-ul trecut, aeroportul Heathrow a fost paralizat si mii de pasageri au fost blocati timp de mai multe zile in terminale. Traficul a revenit la normal de-abia joi.