Cel putin 45 de persoane au fost linsate in Haiti de la inceputul epidemiei de holera de grupuri care i-au acuzat ca practica vrajitoria pentru a propaga aceasta maladie, a anuntat ministerul haitian al Cumunicarii si Culturii, citat de AFP.

"Am numarat 40 de morti doar in departamentul Grand'Anse, unde oamenii ataca vracii acuzati de vrajitorii legate de holera", a declarat Moise Fritz Evens, un oficial al ministerului Comunicatiilor.

In alte regiuni ale tarii, cinci persoane au decedat in aceleasi circumstante, potrivit sursei citate.

"Victimele, in majoritate preoti voodoo, religia populara din Haiti, sunt loviti cu macete si pietre inainte de a fi arsi in strada", a adaugat Moise Fritz Evens.

In total, 2.591 de persoane au decedat de la inceputul epidemiei de holera si 121.518 de persoane au fost infectate, potrivit unui bilant din 17 decembrie.

Mai multe grupuri de haitieni au atacat fortele ONU, acuzate de o parte a populatiei ca au adus holera in tara. Incidentele s-au soldat cu mai multi morti.

Studii recente indica faptul ca holera a fost, cel mai probabil, adusa in insula de un angajat al fortelor umanitare. Recent, un epidemiolog francez a indicat ca posibila sursa Castile albastre nepaleze ale Misiunii ONU din Haiti (Minustah).

Armata nepaleza a respins ferm aceasta ipoteza.