Primarul unei localitati evreiesti de langa Nazaret a provocat furia unei parti a locuitorilor dupa ce a interzis miercuri pomii de Craciun in locurile publice, pe care ii considera "o provocare", relateaza AFP.

Nazaret Illit, sau Nazaretul de Sus sau Nazaretul Nou, este situat langa orasul unde, potrivit Bibliei, Iisus si-a petrecut majoritatea vietii, in nordul Israelului. In cele doua localitati traieste o puternica minoritate crestina, dar Nazareth Illit este majoritar evreu iar Nazareth majoritar musulman.

"Cererea arabilor de a amplasa pomi de Craciun in pietele din cartierul arab al Nazaret Illit este o provocare", a declarat primarul, Shimon Gapso. "Nazaret Illit este un oras evreiesc si acest lucru nu se va intampla, nici anul acesta, nici anul viitor, atat timp cat voi fi primar".

"Nazaretul este in imediata apropiere si pot face ce doresc acolo jos", a subliniat el.

Aceste afirmatii au starnit nemultumirea crestinilor arabi din oras.

"I-am spus ca a decora un pom de Craciun este doar un mijloc de a imparti bucuria si fericirea cu ceilalti locuitori din oras. Oamenii de aici traiesc in armonie, evreii, crestinii si musulmanii, dar cand primarul procedeaza asa nu contribuie la imbunatatirea lucrurilor", si-a exprimat regretul Shukri Awawdeh, consilier municipal si arab musulman.