Primarul unui pitoresc sat din Franta a amenintat ca va chema armata in ajutor pentru a preintampina un aflux de fanatici New Age si vanatori de OZN-uri, care sunt convinsi ca acesta este singurul loc de pe Pamant care va scapa Armagheddonului din 2012, relateaza The Daily Telegraph.

Bugarach, cu o populatie de 189 de oameni, este un satuc linistit din regiunea Aude, in sud-vestul Frantei, la poalele varfului Bugarach, cel mai inalt din regiunea viticola Corbieres.

In ultimele luni, insa, satul a inceput sa fie invadat de grupuri de vizitatori care cred ca acest varf este un "garaj al extraterestrilor".

Potrivi acestora, fiinte extraterestre asteapta in liniste, intr-o pestera imensa aflata sub stanca, sfarsitul Terrei, moment in care vor parasi planeta, dar vor lua cu ei si cativa pamanteni norocosi.

Majoritatea cred ca Armagheddonul se va produce in 21 decembrie 2012, sfarsitul stravechiului calendar Maya, moment in care se va distruge si civilizatia umana. O alta data favorita este 12 decembrie 2012. Acestia considera ca Bugarach este unul dintre cei cativa "munti sfinti" care vor supravietui cataclismului.

"Nu e de ras", a declarat Jean-Pierre Delord, primarul satului, pentru The Daily Telegraph.

"Daca maine vin 10.000 de oameni, un sat de 200 de locuitori nu va putea face fata. Am informat autoritatile regionale despre ingrijorarile noastre si dorim ca armata sa fie pregatita, daca va fi nevoie, pentru decembrie 2012."

Delord spune ca oamenii au inceput sa vina aici in urma cu aproximativ 10 ani, in cautarea extraterestrilor, dupa ce un localnic a scris intr-o revista dedicata fanilor UFO ca a vazut extrarestri pe munte. Intre timp, omul a murit.

Internetul abunda cu povesti despre o vizita pe care ar fi facut-o aici fostul presedinte Mitterrand sau despre misterioase sapaturi efectuate de nazisti si ulterior de Mossad, serviciul secret al Israelului.

Se spune ca o vizita la Bugarach a fost sursa de inspiratie a lui Steven Spielberg pentru clasicul Intalnire de gradul 3, dar si pentru cartea Calatorie spre centrul Pamantului, a lui Jules Verne.

Recent, insa, interesul pentru acest sat a explodat, dupa ce site-uri specializate in problematica UFO, majoritatea din SUA, au inceput sa sfatuiasca oamenii sa caute adapost la Bugarach.

"Multi vin si se roaga la munte. Am vazut chiar un om complet dezbracat care efectua un fel de ritual", povesteste Delord.

Sigrid Benard, care conduce una din rarele pensiuni de aici, spune ca acum majoritatea turistilor sunt fani UFO: "La inceput, circa 72% din clientii mei erau turisti. Acum, 68% sunt 'vizitatori ezoterici'".