Comisia Europeana a criticat dur situatia haotica a traficului aerian, afectat grav de ninsori, si a chemat oficialii aeroporturilor la o intalnire pentru a oferi explicatii, relateaza AFP.

"Sunt extrem de ingrijorat de nivelul de dificultate cu care s-a circulat in Europa din cauza zapezii. Este incceptabil si nu trebuie sa se mai intample", a declarat comisarul european pentru transport, Siim Kallas, intr-un comunicat.

Kallas a spus ca va convoca o intalnire cu oficialii in urmatoarele zile.

"Aeroporturile trebuie sa ia masuri serioase in vederea pregatirii pentru astfel de conditii severe ale vremii. Am vazut in ultimii ani ca zapada nu este o circumstanta atat de deosebita pentru Europa de vest", a precizat el.

"O pregatire mai buna, in acord cu ce se face in nordul Europei, nu este o optiune extra, ci trebuie planificata si trebuie sa i se acorde investitia necesara, in special de partea aeroporturilor", a adaugat el.

Comisarul a anuntat ca este pregatit sa propuna si o legislatie in acest sens.

Mii de pasageri au fost nevoiti sa doarma in salile de asteptare in aeroporturi si gari in ultimele zile, din cauza ca autoritatile nu au facut fata ninsorilor.