Aleksandr Lukasenko a fost reales presedinte al Belaruslui cu 79,67% din voturi, arata rezultatele oficiale ale scrutinului de duminica, date publicitatii luni dimineata de Comisia Electorala de la Minsk. Scrutinul din Belarus a dat nastere la confruntari violente intre fortele de securitate si sustinatorii opozitiei. La Minsk, capitala tarii, mii de demonstranti au protestat fata de presupusa fraudare a alegerilor prezidentiale de duminica - relateaza agentiile internationale de presa. Lukasenko, aflat la putere de 16 ani, a candidat pentru un al patrulea mandat prezidential, avand noua contracandidati.

Sute de persoane au fost arestate, iar principalele cladiri guvernamentale au fost atacate. Manifestantii cer inlaturarea de la putere a lui Alexandr Lukasenko si acuza ca alegerile au fost fraudate cu mult inainte de votarea reala.

Potrivit unui sondaj efectuat la iesirea de la urne si preluat de televiziunea publica, Aleksandr Lukasenko a obtinut peste 70% din voturi. Lukasenko, aflat la putere de 16 ani, a candidat pentru un al patrulea mandat prezidential, avand noua contracandidati.