Milioane de telespectatori au stat cu sufletul la gura sambata, sa vada finala si cine va fi noul Supertalent 2010 in Germania. Desi n-a iesit primul, un candidat a facut lumea sa se cruceasca. "Asa ceva n-am vazut niciodata“ a spus Dieter Bohlen, seful juriului si fost interpret al trupei Modern Talking. "Omul asta e o minune a lumii," a mai zis Bohlen despre Stevie Starr, scotianul de 45 de ani care inghite becuri, bile de biliard, zaruri, jetoane, inele sau pesti aurii, scuipand totul inapoi, intact. Insa giumbuslucurile lui traheo-stomacale sunt si mai multe.

Stevie StarrFoto: Captura Youtube.com

In cursa pentru calificarea in semifinala, Stevie si-a aprins un trabuc, a retinut tot fumul in corp si apoi a inghitit un balon mic, galben. Pe gura i-a iesit un balon mare, umflat cu fum, care a inceput sa pluteasca desupra scenei. A inghitit zahar si apoi un pahar cu apa. Zaharul l-a scos in tromba, pe gura, insa uscat. Un lacat si cheia lui au fost inghitite, tot separat. De iesit au iesit insa impreuna, cheia fiind prinsa de toarta lacatului.

La fel s-a intamplat si cu inelul lui Sylviei van der Vaart, aflata si ea in comisia de jurizare, pe care Stevie l-a inghitit, scotandu-l apoi in cutiuta „servita ca desert“. Nici de fiinte vii nu se fereste Mister Inghite-Tot, care a dat pe gat un pestisor auriu. Dupa ce l-a scos afara, acesta inota in borcanul cu apa la fel de vioi ca inainte de excursia din vintrele scotianului-minune. In copilarie, spune el, „am inghitit un bondar si l-am scos apoi afara, la scoala. Bondarul a inceput sa zboare, prin sala de clasa“.

Stevie Starr a crescut intr-un camin de copii din Scotia si spune ca deprinderea de a inghiti si apoi a recupera lucrurile din stomac, o are de pe atunci. „Mi-am inghitit intotdeauna banii de buzunar, pentru a-i ascunde de ceilalti copii. Mai tarziu, am incercat si cu alte lucruri, sa vad cum functioneaza. Si am descoperit ca imi pot controla comportamentul la inghitit “ povesteste el. Si la dezghitit, am zice noi.

„Sunt o enigma a medicinei“, mai zice Starr, despre el insusi. „E imposibil sa readuci ceva uscat, din stomac. Numai daca ai doua stomacuri“ a declarat cercetatorul Dr. David Smithard pentru Berliner Kurier. Fara a confirma teoria doctorului, Stevie spune doar ca „tot ce nu e lichid, depozitez intr-un loc separat“. Si mai precizeaza ca doctorii l-au cercetat „pe-afara si pe dinauntru“ si n-au gasit ca ar fi, anatomic, „altfel decat ceilalti oameni“.

Multi cred ca Stevie Starr nu poate fi decat un iluzionist, desi performantele lui au loc direct sub ochii spectatorilor, fiind intotdeauna imbracat doar cu o jacheta deschisa, peste bustul gol. In acest fel, toate miscarile stomacului sunt bine vizibile. In stomac, Stevie de multe ori face „operatiuni“: selectie de jetoane, amestecat, legat, etc. El insa nu si-a dezvaluit niciodata secretul si nu se include in categoria iluzionistilor, ci a regurgitatorilor profesionisti.

In SUA, Stevie Starr si-a facut demult un nume, aparand in Late-Night-Show-urile lui Jay Leno si David Lettermann. Acum, scotianul a revenit in Europa, incercandu-si intai norocul la „Britain`s Got Talent“, varianta britanica a „Supertalent“-ului german. In etapele finale ale concursului, candidatii se califica in urma votului dat de telespectatori.

La britanici insa, el n-a ajuns in finala. Sa nu-l fi agreat englezii suta la suta pe scotian, sau umorul lor sec s-a cabrat la asemenea performanta? Oricum, fani si curiosi au fost destui. Un video pe youtube cu performanta lui Stevie Starr in concursul de la englezi a atins aproape 3.800.000 de accesari.

Iar publicului din Germania, desi li s-a parut fenomenal spectacolul cu inghite-si-dezghite-tot, nu l-au declarat pe candidatul cu numarul 09 Supertalentul anului 2010. Stevie Starr pleaca cu ceva glorie din Germania, dar fara cei 100.000 de euro acordati ca premiu, in buzunar.

Noul Supertalent 2010 este Freddy Sahin-Sholl, votat de 22% din spectatorii postului TV RTL si iesit primul dintre cei peste 40.000 de candidati la concurs. "Omul cu doua voci" din Karlsruhe a cantat si ca soprana, si ca bariton. El compune si canta la pian. In varsta de 57 de ani, Sahin alias Galileo a aratat cum perseverenta artistica la orice varsta, ca si integrarea strainilor, functioneaza in Germania.