Un barbat inarmat a luat 15 copii ostatici intr-o gradinita din Besancon, in estul Frantei, a anuntat o sursa din politie, citata de Reuters.

France Info spune ca atacatorul are in jur de 17 ani si pare instabil psihic. Initial, tanarul luase 20 de copii ostatici, dar cinci dintre ei au fost eliberati.

Luni dimineata, "un tanar a profitat de ora de deschidere a unei gradinite din cartierul Planoise, in Besançon, pentru a patrunde in cladire. Din acel moment, el tine ostatici copiii dintr-o clasa si pe educatoarea lor", a precizat prefectura, pentru Figaro.fr.

Primarul din Besançon, Jean-Louis Fousseret, spune ca "nu sunt mai mult de cinci sau sase copii ostatici, in conditiile in care 14 au fost eliberati". Primarul a adaugat ca atacatorul are 17 ani, se afla in evidenta serviciilor medicale si a intrat in gradinitia "inarmat cu una sau cu doua sabii".

Pentru moment, nu se cunosc motivele care l-au determinat pe tanar sa recurga la acest gest, dar barbatul discuta cu negociatorii politiei.

Toate celelalte clase au fost evacuate.

UPDATE Totii copii au fost eliberati nevatamati, dupa circa patru ore.