Fiul lui Bernard Madoff a fost gasit spanzurat, sambata dimineata, in apartamentul sau din New York, fiind vorba, cel mai probabil, despre o sinucidere, potrivit unei surse oficiale citate de CNN. Moartea fiului lui Madoff vine la doi ani de la arestarea tatalui, condamnat la 150 de ani de inchisoare pentru o frauda de peste 50 de miliarde de dolari, considerata cea mai mare din istorie.

Trupul neinsufletit al fiului lui Bernard Madoff a fost descoperit sambata dimineata de un membru al familiei.

In octombrie 2009, un prieten apropiat al evazionistului Madoff a fost gasit mort pe fundul piscinei, in locuinta sa din Florida. Moartea lui Jeffry Picower i-a socat, la acea vreme, pe membrii instariti ai establishment-ului economic de la New York. Ancheta Politiei a stabilit ca Jeffry Picower s-a inecat, in conditiile in care suferea de maladia Parkinson.

Fostul sef al Nasdaq, Bernard Madoff, in varsta de 71 de ani, a fost condamnat, in iunie 2009, la 150 de ani de inchisoare, fiind gasit vinovat pentru o frauda de peste 50 de miliarde de dolari. Avocatii lui Madoff pledasera pentru o pedeapsa de 12 ani de inchisoare, tinand cont de varsta clientului lor.

Madoff a recunoscut ca nu a investit nici un ban din cele 13 miliarde de dolari care i-au fost incredintate pentru administrare, timp de trei decenii, de banci, organizatii de caritate sau persoane fizice. Unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata bursiera americana din ultimele decenii, Madoff a fost fondatorul firmei Bernard L. Madoff Investment Securities LLC. Madoff a mai infiintat un fond de investitii, bazat pe asa-numita "schema Ponzi", o operatiune ilegala in managementul fondurilor de investitii, similara cu jocurile piramidale. Ea presupune returnarea de profituri exagerate investitorilor, fara nici o baza reala. "Schema Ponzi" poarta numele lui Charles Ponzi, un imigrant italian care a ramas in istoria SUA drept unul dintre cei mai mari fraudatori.

In primul sau interviu acordat in arest, Bernard Madoff, a declarat ca nu i-a venit sa creada ca autoritatile americane nu au reusit sa descopere mai repede imensa frauda pe care o pusese la cale si ca a reusit sa scape atatia ani fara sa fie arestat.