Trei politisti rusi sunt anchetati de superiori dupa ce ar fi rapit un om de afaceri, pe care l-au tinut captiv 15 zile, cerand o recompensa de un milion de dolari de la familia acestuia in schimbul eliberarii sale, relateaza AFP, citand oficiali de la Moscova.

Potrivit informatiilor, doi dintre ofiterii de politie l-au oprit pe afacerist in Moscova, la 4 august, cerandu-i sa le predea telefonul mobil si o servieta in care se aflau peste 90.000 de ruble (circa 2.900 de dolari).

Politistii l-au fortat pe omul de afaceri sa urce in masina lor, dupa care l-au dus intr-o casa din regiunea Mocova, unde complicii lor l-au tinut ostatic pentru doua saptamani. Barbatul a fost eliberat de fortele speciale la 19 august.

Politisii sunt acuzati si ca au cerut o recompensa de un milion de dolari de la familia victimei.

Cei doi ofiteri lucreaza intr-o sectie de politie din Troparevo-Nikulino, in partea de sud a capitalei ruse. Un al treilea politist, seful unitatii de investigare a criminalitatii din respectiva sectie de politie, a fost retinut si el, fiind considerat "creierul" operatiunii.

Cei trei politisti au fost suspendati pana la finalizarea anchetei.

AFP precizeaza ca actele de coruptie si santaj sunt frecvente in politia rusa. Recent, presedintele Dmitri Medvedev a admis ca politistii actioneaza deseori ca angajati platiti ai oamenilor de afaceri.​