Fondatorul WikiLeaks Julian Assange ar trebui nominalizat pentru un premiu Nobel, a declarat un oficial de la Kremlin, care a preferat sa-si pastreze anonimatul, pentru RIA Novosti.

"Asociatiile non-guvernamentale si guvernamentale ar trebui sa se gandeasca la modalitati de a-l ajuta. Poate ar trebui sa i se acorde un Premiu Nobel", a declarat sursa citata.

Fondatorul controversatului site a fost arestat in Londra marti, la solicitarea Suediei, unde este cautat sub acuzatia de agresiuni sexuale.

Un mandat de arestare pe numele lui Assange a fost emis de procurorii suedezi saptamana trecuta, la cateva zile dupa ce WikiLeaks a publicat prima transa din cele peste 250.000 de telegrame diplomatice confidentiale.

Publicarea acestor documente a starnit reactii controversate, mai multi lideri si diplomati minimizand impactul acestora, dar ridicand semne de intrebare asupra scopurilor acestei actiuni si afirmand ca o serie de informatii ar putea pune in pericol viata mai multor surse.

Australianul in varsta de 39 de ani se afla pe primul loc in sondajul online pentru desemnarea titlului Personalitatea anului 2010, decernat de Times. Castigatorul va fi anuntat miercurea viitoare.