Cel putin 83 de detinuti au fost ucisi miercuri dimineata intr-un incendiu produs intr-o inchisoare din Santiago, in ceea ce oficialii au numit "cel mai grav dezastru care a avut loc intr-un penitenciar din Chile", transmite AFP. Alti 14 detinuti au fost raniti in incendiul produs in inchisoarea San Miguel din capitala chiliana.

Tragedie in capitala chilianaFoto: Agerpres

"Este o tragedie imensa - probabil cea mai grava din istoria sistemului nostru penitenciar", a declarat ministrul Sanatatii, Jaime Manalich, dupa ce pompierii au reusit sa stinga incendiul.

Colonelul de politie Jaime Concha a anuntat ca alti 14 detinuti au fost raniti in incendiul produs in inchisoarea San Miguel. Penitenciarul, care a fost construit pentru a gazdui 900 de persoane, era supraaglomerat - 1.900 de detinuti se aflau in cladire in momentul producerii tragediei.

Concha a afirmat ca autoritatile "nu au deocamdata" identitatile detinutilor morti, afirmand ca echipele de salvare se aflau inca la locul tragediei.

Trei ofiteri de politie si un pompier au fost raniti si ei in incendiu.

Televiziunile chiliene au transmis imagini in care se poate vedea cum fortele de ordine inconjurasera inchisoarea aflata in sudul capitalei, in timp ce rudele detinutilor asteptau informatii.

Oficialii afirma ca, cel mai probabil, detinutii au murit sufocati de fumul gros.

Incendiul ar fi izbucnit dupa o cearta intre bande rivale, in timpul careia detinutii au dat foc la saltele.