Vizita la Chisinau a lui Serghei Nariskin, seful Administratiei prezidentiale ruse si un apropiat al lui Vladimir Putin, "poate fi considerata o interventie in treburile interne ale Republicii Moldova", este de parere premierul moldovean Vlad Filat, citat de Unimedia. Presa de la Chisinau a scris, in ultimele zile, ca Vlad Filat a fost ignorat de Nariskin in timpul vizitei acestuia la Chisinau, motivul invocat de oficialul rus fiind acela ca premierul moldovean s-a intalnit recent cu Vladimir Putin.

"Chiar daca as fi fost invitat la Ambasada Rusa sau Resedinta de stat a ambasadorului Rusiei la Chisinau pentru o intalnire cu Nariskin, nu as fi mers acolo", a declarat Vlad Filat in cadrul unei emisiuni la Moldova 1. Mai mult chiar, intrebat daca vizita oficialului rus poate fi calificata drept o interventie in treburile interne ale Republicii Moldova, Filat a raspuns: "Am putea considera si asta".

"Chiar de la aeroport Nariskin s-a aratat preocupat de suveranitatea tarii noastre si de reorientarea cursului de dezvoltare al tarii. Veti vedea diferenta de atitudine dintre oficialul rus si oficialii europeni, care vor veni zilele viitoare in Republica Moldova. Pot sa anticipez si sa va spun ca ei se vor intalni cu toti actorii politici fara a-i selecta dupa anumite criterii si se vor interesa de situatia din Republica Moldova, fara a ne indica ce trebuie sa facem. Vom asculta toate parerile partenerilor din exterior, dar deciziile privind dezvoltarea tarii le vom lua in Republica Moldova", a comentat Vlad Filat.