Partidul Democrat din Moldova (PDM) si Partidul Comunistilor (PCRM) au gasit o "consonanta aproape deplina" in urma primelor consultari oficiale desfasurate marti, in vederea crearii unei aliante post-electorale, a declarat liderul democratilor Marian Lupu.

"Am avut o runda de consultari cu reprezentantii conducerii PCRM, pe care o calific ca (fiind) una constructiva, o discutie importanta care s-a axat pe principiile de politica interna si externa. La nivel de principii si prioritati practic nu se constata divergente de opinii", a declarat Marian Lupu, citat de Agerpres.

In domeniul politicii externe, Lupu a mentionat ca ambele partide au cazut de acord ca vectorul principal al politicii externe este integrarea europeana, care nu trebuie sa vina in contradictie cu dezvoltarea unui parteneriat strategic cu estul, in primul rand cu Federatia Rusa.

Totusi, Lupu a spus ca formatiunea sa va continua discutiile si cu Partidul Liberal si Partidul Liberal Democrat, referindu-se la invitatia lansata marti de Vlad Filat.