Dmitri Medvedev, actualul presedinte al Rusiei, a declarat ca nu exclude o noua candidatura la functia suprema in stat, la scrutinul din 2012. Medvedev a admis, intr-un interviu acordat presei poloneze si citat de AFP, ca are si "alti colegi care ar putea fi interesati de participarea la scrutin", cel mai probabil, cu referire la premierul Vladimir Putin.

Putin si MedvedevFoto: Agerpres

Dmitri Medvedev a fost ales presedinte al Rusiei in 2008, dupa doua mandate consecutive ale lui Vladimir Putin (maximul permis de Constitutia rusa). Vazut drept candidat al lui Vladimir Putin la prezidentiale si sustinut puternic de acesta la precedentul scrutin, Dmitri Medvedev l-a numit pe Putin premier la scurt timp dupa instalarea la Kremlin.

Perceput multa vreme de analisti drept varianta de rezerva si mana dreapta a lui Vladimir Putin, Dmitri Medvedev spune acum ca nu exclude inca o candidatura la prezidentiale, in conditiile in care in 2012 este asteptata si o noua candidatura a lui Putin (Constitutia rusa nu limiteaza numarul de mandate de sef al statului, insa interzice mai mult de doua mandate consecutive).