Premierul Rusiei, Vladimir Putin, i-a cerut miliardarului rus Roman Abramovici "sa bage mana in buzunar" pentru a finanta infrastructura necesara organizarii campionatului mondial de fotbal din 2018, a afirmat vineri purtatorul de cuvant al oligarhului, citat de AFP.

Putin a cerut firmelor private din tara sa participe la finantarea noilor infrastructuri - stadioane, drumuri - care urmeaza sa fie amenajate pentru acest eveniment si i-a sugerat lui Abramovici sa "bage un pic mana in buzunar", a spus John Mann.

"Nu exclud ca domnul Abramovici ar putea sa ia parte la unele dintre aceste proiecte. Sa bage un pic mana in buzunar, are multi bani", ar fi declarat premierul Putin.

Seful guvernului rus a vorbit despre suma de 300 de miliarde de ruble (7 miliarde de euro) pentru a construi sau reconstrui stadioane si infrastructuri in cele 13 orase ale partii occidentale a tarii, dar, potrivit unor estimari, factura finala s-ar putea ridica pana la 37 de miliarde de euro, in special pentru drumuri si cai ferate.

Abramovici, care este si proprietarul clubului de fotbal Chelsea, este "gata sa examineze diferitele optiuni pentru a participa la pregatirea Mondialului 2018 in parteneriat cu statul rus", a adaugat Mann.