Coreea de Sud a anuntat vineri ca va bombarda Coreea de Nord daca incearca sa repete atacul de saptamana trecuta, la o zi dupa ce Hillary Clinton a afirmat ca Phenianul este o amenintare pentru regiune, relateaza Reuters.

Afirmatia a fost facuta de noul ministru sud-coreean al apararii, Kim Kwan, in cadrul unei sedinte parlamentare pentru confirmarea sa in functie.

"Daca vor mai exista provocari, vom folosi cu siguranta aeronave sa bombardam Coreea de Nord", a spus Kim, intrebat cum va raspunde daca Phenianul va incerca sa repete atacul de saptamana trecuta, soldat cu moartea a doi civili si doi soldati sud-coreeni.

Ministrii de externe din SUA, Japonia si Coreea de Sud se vor intalni luni la Washington pentru a discuta situatia din peninsula.

"Coreea de Nord reprezinta o amenintare imediata in regiune, in special pentru Coreea de Sud si Japonia. Reprezinta o amenintare pe termen-mediu daca se va prabusi pentru China, din cauza refugiatilor si altor instabilitati. Si presupune un pericol pe termen lung pentru intreaga lume, din cauza programului sau nuclear si exportului de arme", a declarat joi Secretarul american de Stat, Hillary Clinton.