Incendiile de padure produse langa orasul israelian Haifa au ucis 40 de persoane, a anuntat joi serviciul de urgenta Zaka din Israel, citat de AFP. Oficialii au anuntat ca toate victimele erau gardieni israelieni la o inchisoare unde sunt inchisi palestinieni. Sute de persoane au fost evacuate din zonele aflate langa padurea Carmel, inclusiv dintr-o inchisoare care gazduieste detinuti palestinieni. Alte zeci de persoane au fost ranite in incendiu. Premierul Benjamin Netanyahu a solicitat ajutor international pentru stingerea incendiilor.

Incendii devastatoareFoto: Agerpres

Sute de persoane au fost evacuate din zonele aflate langa padurea Carmel, inclusiv dintr-o inchisoare care gazduieste detinuti palestinieni.

Presa israeliana a precizat ca cele mai multe dintre victime au murit la bordul unui autobuz care incerca sa evacueze oamenii de langa Haifa.

"Un autobuz a fost prins in zona de incendii si mai multe persoane au fost ucise", a declarat Micky Rosenfeld, purtator de cuvant al politiei israeliene. Potrivit unor informatii, in autobuz se aflau detinuti palestinieni, dar si gardieni israelieni. Ulterior, oficialii au anuntat ca la bordul masinii erau doar gardieni israelieni.

Elicoptere si masini de pompieri incearca sa stinga incendiul, care a distrus zeci de case, masini si copaci.

Autoritatile nu cunosc deocamdata ce anume a provocat incendiul, insa AFP precizeaza ca Israelul s-a confruntat in ultimele luni cu temperaturi ridicate, iar noiembrie a fost cea mai uscata luna din ultimii 60 de ani.

Incendiul este unul dintre cele mai grave produse in Israel in ultimele decenii.