Trei barbati mascati au furat un camion in care se aflau circa 20 de opere de arta, inclusiv o lucrare semnata de Pablo Picasso, au anuntat joi oficiali din Spania, citati de AFP. Valoarea lucrarilor furate depaseste cinci milioane de euro.

Lucrarile urmau sa fie livrate unor galerii din Madrid si Barcelona, dupa ce fusesera prezentate intr-o expozitie in Germania.

Potrivit informatiilor, sambata trecuta, trei barbati mascati au furat camionul parcat intr-o zona industriala din Getafe, aflat in sudul capitalei Madrid.

"Felul in care a fost realizat jaful ne face sa credem ca au existat informatii din interior care au facilitat furtul camionului, deoarece hotii au avut o gramada de informatii legate de ora la care a ajuns masina, cand va pleca sa distribuie lucrarile in celelalte orase si galerii, unde se afla camionul", a spus Sara Hernandez, consilier local in Getafe.

Un purtator de cuvant al politiei a refuzat sa confirme detaliile furtului, afirmand doar ca in prezent se desfasoara o ancheta.

Nici Hernandez, nici purtatorul de cuvant al politiei nu au precizat care au fost lucrarile de arta furate. Editia online a ziarului "El Pais" a relatat ca ar fi vorba de cel putin o lucrare semnata Picasso, precum si opere de arta realizate de columbianul Fernando Botero, spaniolii Eduardo Chillida si Antoni Tapies.