In 26 noiembrie a avut loc sedinta Consiliului de administratie al Radio Deutsche Welle. Presedintele consiliului, Valentin Schmidt, a cerut de urgenta „claritate in ce priveste rolul radioului international“, precizand ca „in contextul dinamicei dezvoltari de pe pietele mass-media din lume si al situatiei bugetare dificile, nu exista alternativa la operarea de schimbari esentiale in cadrul Deutsche Welle“, se spune in comunicatul de presa dat luni.

Discutiile referitoare la noul profil al sectiunii internationale, a postului public de radio din Germania, au avut loc pe marginea expunerii facute de directorul general Erik Bettermann. Strategia sa in procesul de restructurare este ca DW se va concentra pe viitor asupra unor obiective de baza, in regiuni de baza. Propunerea lui Bettermann se bucura de atentia consiliului de administratie, a spus presedintele Valentin Schmidt.

Intre punctele esentiale din strategia viitoare apare si transformarea postului de radio german cu emisie internationala, intr-o intreprindere multimediala. S-a avansat si propunerea de reducere, in anii urmatori, a prestatiilor din domeniile tehnic si jurnalistic ale radioului.

In anul 2010, bugetul DW se ridica la 273 milioane de euro. Postul de radio va trebui anul viitor sa acopere un deficit bugetar „de cel putin 10 milioane de euro“, iar in 2012 bugetul va fi mai drastic redus. Si in anii trecuti au avut loc la DW masuri de rationalizare, insa „operatiile estetice nu vor fi suficiente, pentru a ajunge la un buget echilibrat“ a mai precizat presedintele Schmidt.

In curand se asteapta si pozitia politica referitoare la planificarea obiectivelor DW pentru perioada 2010-2013. Rezultatele discutiei incepute acum vor fi consemnate intr-o replanificare a sarcinilor, se mai spune in comunicat. Intr-o sedinta viitoare, din luna ianuarie 2011, consiliul va raspunde punctual la intrebari, iar angajatii DW vor fi implicati in discutii.

Deutsche Welle cuprinde un portofoliu jurnalistic compus din DW-RADIO, portalul multimedial din Internet DW-WORLD.DE, editat in 30 de limbi si DW-TV in limba germana, engleza, araba and spaniola. Academia DW ofera cursuri de perfectionare radio-jurnalistilor din tarile aflate in dezvoltare sau tranzitie. Intre sectiile in limbi straine ale radioului cu sediul la Bonn se afla si sectia in limba romana..