Segolene Royal si-a anuntat intentia de a candida la alegerile prezidentiale din Franta care vor avea loc in 2012 din partea socialistilor, relateaza Daily Telegraph. Royal a pierdut in 2007 in fata lui Nicolas Sarkozy, care a sugerat marti, in cadrul unei intalniri cu membri UMP, ca va candida pentru al doilea mandat.

Royal a declarat totdata ca seful FMI, Dominique Strauss-Kahn, colegul sau de partid, ar fi un prim-ministru ideal, in conditiile in care este de asteptat ca Strauss-Kahn sa anunte ca doreste nominalizarea din partea socialistilor pentru candidatura la functia de presedinte.

"Eu, stiti, sunt aici pentru doua mandate, nu mai mult. Dupa aceea va fi 'la dolce vita'," a spus Sarkozy unui grup de demnitari UMP. Presedintele a spus ca va anunta oficial daca va candida abia in toamna anului viitor.

Sondajele de opinie arata ca Strauss-Kahn i-ar invinge atat pe Sarkozy cat si pe Royal in batalia electorala, insa acesta a refuzat sa precizeze daca va candida, declarand ca isi va duce la bun sfarsit mandatul de la FMI, care se incheie in 2012.