Premierul si presedintele Rusiei vor decide de comun acord care dintre cei doi va candida la alegerile prezidentiale din 2012, a declarat Vladimir Putin, intr-un interviu acordat ziaristului american Larry King, citat de RIA Novosti.

Putin si MedvedevFoto: Agerpres

"Vom vedea, ramane suficient timp pana la prezidentiale", a spus seful guvernului rus, dupa care a adaugat ca va fi vorba de o decizie "concertata" a celor doi membri care formeaza tandemul de la putere.

Comentand afirmatiile potrivit carora Vladimir Putin este cel care detine puterea in Rusia, si nu Dmitri Medvedev, primul ministru a precizat ca astfel de "declaratii vizeaza compromiterea unuia dintre noi".

Urmatorul scrutin prezidential din Rusia va avea loc in primavara anului 2012.

Potrivit noii Constitutii a Rusiei, o persoana nu poate exercita mai mult de doua mandate prezidentiale consecutive, ceea ce inseamna ca Vladimir Putin are dreptul sa candideze din nou la presedintie, avand in vedere intermezzo-ul in functia de prim ministru.

Actualul presedinte, Dmitri Medvedev i-a succedat in 7 mai 2008 lui Vladimir Putin, care a detinut aceasta functie opt ani.