Echipele de interventie continua operatiunile de salvare a celor cinci persoane care au fost date disparute dupa naufragiul produs, luni dupa-amiaza, langa malul bulgaresc al Marii Negre. Dupa cum relateaza Agerpres, cinci din cei zece membri ai echipajului cargoului Karam I (aflat sub pavilionul statului Sierra Leone) au fost salvati dar alti cinci nu au fost inca gasiti. Pe vas se aflau 9 marinari sirieni si un egiptean. Potrivit primelor informatii, accidentul s-a produs din cauza vantului puternic.

La operatiune participa vase ale politiei bulgaresti, precum si doua cargouri rusesti aflate in zona. Se asteapta ca in urmatoarele ore cautarea sa continue si cu ajutorul unui elicopter. Se presupune ca cei cinci s-au evacuat de pe nava impreuna.

Ministrul bulgar al transporturilor Alexandar Tvetkov a declarat ca temperatura apei este de in jur de 15 grade Celsius, ceea ce sporeste mult sansele de supravietuire a naufragiatilor.

Accidentul s-a produs, luni, la 20 de kilometri sud de capul Emine si a fost raportat in jurul orei 17.45, cand s-au ciocnit o nava sub pavilionul statului Sierra Leone, care transporta fier vechi si care s-a scufundat la ora 18.09, si un tanc petrolier sub pavilion olandez, care nu a fost afectat grav. In zona nu s-a raportat nicio scurgere de petrol.