Buletinele de vot la sectiile din Moscova, Padova, Bologna si Paris au fost epuizate, a spus secretarul general al Comisiei Electorale Centrale (CEC), Iurie Ciocan, potrivit Jurnal.md. In strainatate se distribuie cate 3.000 de buletine pentru fiecare sectie de votare. Astfel, s-a luat decizia de a se vota pe foi A4.

"Este unica solutie gasita, reiesind din situatia creata, ca sa nu stea alegatorii in cozi uriase si ca sa reuseasca sa voteze", a declarat, pentru Jurnal.md, membrul CEC, Vasile Gafton. Aceste "buletinede vot" vor fi adunate separat si pentru ele se vor intocmi procese verbale separate. Totusi, a avertizat Gafton, este posibil ca voturile exprimate pe foi A4 sa nu fie validate de Curtea Constitutionala.

In strainatate, R. Moldova a deschis 75 de sectii de votare, pentru un numar de 600.000 de cetateni estimati a se afla peste granite.

In general, in strainatate au votat in ultimele dati 19.000 de cetateni moldoveni la referendumul din septembrie si 17.000 la alegerile din iulie.

In Romania, pana la ora 17.00 se inregistrasera aproape 7.000 de voturi, un record fata de orice scrutin anterior.