Peste 200 de angajati ai militiei din regiunea transnistreana au blocat intrarile in gimnaziul si liceul teoretic "Mihai Eminescu" din satul Corjova, raionul Dubasari, chiar daca Comisia Electorala Centrala a anuntat anterior ca nu vor fi deschise sectii de votare in localitatea natala a fostului sef al statului moldovean, Vladimir Voronin, pentru a evita situatiile conflictuale din anii precedenti, informeaza Jurnal.md.

Unii dintre cei prezenti, imbracati in civil, declara ca reprezinta organizatii non-guvernamentale din Transnistria. Ei au venit cu drapele ale asa-zisei republici transnistrene si ale Federatiei Ruse si fac agitatie pentru apropiatele alegeri ale deputatilor in Sovietul Suprem de la Tiraspol, care urmeaza sa aiba loc pe 12 decembrie.

Potrivit consilierului local Ilie Coica, nimeni dintre localnici nu este prezent la aceste intruniri. "Nu stiu de ce si pentru cine fac agitatie. Cert e ca sunt numai ei", a spus el, precizand ca oamenii se deplaseaza in mare parte pe jos in satele vecine pentru a-si exercita votul.

"Sunt posturi mobile ale structurilor de forta de la Tiraspol, care verifica actele, dar pana acum nu a intors pe nimeni din doritorii de a se deplasa la sectiile de votare", a mai spus Coica.

Alegatorii din regiunea transnistreana pot participa duminica la alegerile parlamentare in 21 de sectii de pe malul drept al Nistrului, dintre care 3 sectii de vot, la Chisinau, precizeaza Jurnal.md.

Pentru a evita provocarile obisnuite in ziua scrutinului, Comisia Electorala Centrala a hotarat ca alegatorii din satul Corjova sa voteze in localitatea din vecinatate, in incinta primariei din satul Cocieri. Pe parcursul ultimilor ani autoritatile neconstitutionale de la Tiraspol au impiedicat prin diferite metode participarea la alegeri a locuitorilor din Corjova.