Conducerea Coreei de Nord a declarat sambata ca, daca atacul sau de marti impotriva unei insule sud-coreene a provocat victime civile, acest lucru este "foarte regretabil", relateaza Reuters, citand informatii preluate de la agentia oficiala KCNA. Autoritatile din Coreea de Sud au anuntat miercuri ca au descoperit cadavrele a doi civili, ucisi in atacul de marti lansat de Coreea de Nord asupra insulei Yeonpyeong. Bilantul atacului se ridica astfel la patru morti si cel putin 18 raniti, dintre care trei civili.

"Daca e adevarat (n.red. ca au fost victime civile), este un lucru foarte regratabil", a precizat agentia KCNA.

"Dar inamicul trebuie sa fie facut responsabil pentru incident, pentru ca a luat astfel de actiuni inumane de a crea scuturi umane, prin desfasurarea de civili iin jurul pozitiilor de artilerie si in interiorul instalatiilor militare", au afirmat nord-coreenii.

Agentia sud-coreeana Yonhap a anuntat ca, in urma atacului de marti, cinci cladiri de pe insula au fost lovite directe, iar alte 22 au fost afectate. Guvernul de la Seul a declarat ca va oferi circa 875.000 de dolari ca fonduri de urgenta, pentru a repara imobilele afectate de atac.