Fiul fostului premier si vicepresedinte taiwanez Lien Chan a fost impuscat in timpul unui miting electoral desfasurat vineri, transmite Reuters. Sean Lien a fost ranit la fata, intr-un atac despre care politia sustine ca nu a fost motivat politic.

Salonul in care e internat Sean Lien, pazit de politieFoto: Agerpres

Potrivit informatiilor, Lien (40 de ani) tinea un discurs in timpul unui miting de sustinere a unui candidat din Partidul Nationalist, moment in care un barbat a urcat pe scena si l-a impuscat din apropiere. Politicianul a fost atins intr-o parte a fetei, fiind transportat de urgenta la spital.

Doctorii au afirmat ca Sean Lien a fost operat, iar viata sa nu este in pericol.

Atacatorul a fost arestat la cateva momente dupa atentatul produs in apropiere de Taipei.

Autoritatile si media locala au declarat ca atacatorul era membru al unei bande, iar atentatul nu pare motivat politic.

Atacul a avut loc in contextul in care taiwanezii se pregatesc sa voteze in cadrul alegerilor locale.

Reuters precizeaza ca familia Lien, una extrem de bogata si influenta, activeaza de decenii pe scena politica din Taiwan. In 1993, Lien Chan a devenit primul premier al tarii nascut dintr-o familie taiwaneza. El a mai detinut si functia de ministru al comunicatiilor, ministru de externe si guvernator provincial.

In timpul campaniei prezidentiale din 2004, candidatul opozitiei, Chen Shui-bian, a fost ranit de un glont in timp ce se afla in campanie electorala. El a castigat alegerile pentru sefia statului, insa Partidul Nationalist a afirmat ca atentatul a fost inscenat, pentru a castiga voturi.