Presedintele Pakistanez Asif Ali Zardari va gratia o femeie crestina condamnta la moarte pentru blasfemie, a declarat Salman Taseer, guvernatorul provinciei Punjab, citat de CNN.

Asia BibiFoto: Reuters

Taseer a declarat ca “un presedinte modern, liberal, nu va lasa asa ceva sa se intample”. Asia Bibi, femeia acuzata, a petrecut ultimele 15 luni in inchisoare pentru ca l-a insultat pe Profetul Mohamed, infractiune pedepsita cu moartea sau cu inchisoarea pe viata, conform codului penal Pakistanez.

Ea a inaintat deja o cerere de clementa Inaltii Curti de Justitie din tara musulmana, iar daca Curtea nu va decide in favoarea ei, presedintele o va gratia, a mai spus Taseer.

Ministrul pentru Problemele Minorittilor a afirmat ca presedintele i-a cerut sa investigheze cazul si ca rezultatul cercetarilor indica nevinovatia Asiei Bibi.

Acuzatiile importriva ei au fost aduse de colegii ei de serviciu, care au refuzat sa bea din aceeasi galeata de apa cu ea. Dupa acest incident a urmat o cearta in care Bibi, in varsta de 45 de ani, l-ar fi insultat pe Profet.

Condamnarea femeii a provocat reactii intense in intreaga lume, mai multe organizatii pentru drepturile omului denuntand controversata lege a blasfemiei din Pakistan.