Rusia afirma ca escaladarea tensiunilor in Peninsula Coreeana reprezinta un "pericol colosal", potrivit declaratiilor ministrului de Externe Serghei Lavrov, citat de Reuters. Pe de alta parte, China cere reluarea negocierilor in formatul 6 pentru denuclearizarea peninsulei, spune RIA Novosti.

"Este necesara oprirea imediata a tuturor loviturilor. Este un pericol colosal care trebuie evitat. Tensiunile din regiune sunt in crestere", a afirmat Lavrov, intr-o declaratie sustinuta in capitala Belarusului, Minsk.

China cere reluarea negocierilor internationale

"China ramane fidela pozitiei sale care consta in rezolvarea problemelor prin dialog si consultari", a declarat marti, la Beijing, purtatorul de cuvant al diplomatiei chineze, Hong Lei, care a cerut reluarea negocierilor in formatul 6.

"Speram ca partile interesate vor fi capabile sa creeze conditiile necesare pentru a relua negocierile in formatul 6 si pentru a reluat dialogul asupra arsenalului nord-coreean cat mai curand posibil", a spus purtatorul de cuvant.

Negocierile in formatul 6 - China, Rusia, Statele Unite, Japonia si cele doua Corei - asupra denuclearizarii peninsulei au fost lansate in 2003.