Un copil ce calatorea cu tatal sau a fost perchezitionat corporal de agenti ai Transportation Security Administration (TSA) din SUA, filmul incidentului fiind postat pe site-ul YouTube, transmite Huffington Post. Perchezitionarea "la piele" a copilului a generat scandal in Statele Unite, unde controalele de securitate implementate in aeroporturi au provocat, in ultimele saptamani, mai multe incidente intre pasageri si agentii TSA. Incidentul a avut loc la 19 noiembrie, in Salt Lake City.

Potrivit informatiilor oferite de persoana care a inregistrat incidentul, baiatul a trecut initial printr-un detector de metale, fara sa declanseze vreo alarma. El a fost insa ales de agentii TSA pentru o perchezitie corporala.

Deoarece agentul nu reusea sa efectueze o perchezitie completa, tatal baiatului a ridicat "nervos" camasa copilului, care a ramas pe jumatate dezbracat. Agentii TSA au finalizat apoi perchezitionarea copilului.

Dupa declansarea scandalului, conducerea TSA a emis un comunicat in care sustine ca "baiatul a declansat alarma detectorului de metal" si, prin urmare, a fost supus unei perchezitii corporale. "Tatal baiatului i-a ridicat acestuia camasa, intr-un efort de a accelera perchezitia", a precizat TSA.

Controalele efectuate de TSA au provocat nemultumire in multe aeroporturi din SUA, dupa ce unii pasageri au sustinut ca au fost "pipaiti" de agentii de securitate, iar controalele "le incalca intimitatea". Pasagerii care refuza sa treaca prin detectoarele corporale sunt perchezitionati de agentii TSA.

Intr-o declaratie citata de BBC, seful TSA, John Pistole, a afirmat ca in prezent se depun eforturi pentru a face controalele "cat mai putin neplacute pentru pasageri". Pistole a adaugat insa ca nu vor exista "schimbari pe termen scurt".