Fostul fotbalist francez Eric Cantona lanseaza un protest inedit fata de sistemul bancar mondial. El propune tuturor deponentilor sa isi retraga pe 7 decembrie banii din banci pentru falimentarea acestora. Apelul se bucura deja de sprijinul a mii de utilizatori de internet.

Intr-un interviu acordat publicatiei Presse Ocean din Nantes, Eric Cantona s-a declarat impotriva clasicelor proteste de strada, pe care le considera depasite.

"Nu punem mana pe arme pentru a omori oameni si pentru a declansa o revolutie. E usor sa organizezi o revolutie in zilele noastre. In ce consta sistemul? Sistemul e construit pe puterea bancilor. Asadar, sistemul trebuie distrus prin intermediul bancilor. Daca cele trei milioane de persoane care protesteaza in strada cu pancarte in maini se vor duce la banca si isi vor retrage banii, atunci bancile se vor prabusi. Trei milioane vor deveni in curand zece milioane de persoane, iar bancile se vor prabusi fara existenta vreunei amenintari fizice. O adevarata revolutie", a declarat Eric Cantona, citat de Mediafax.

Organizatia franceza StopBanque a initiat o ampla campanie pe internet, indemnandu-i pe deponentii din lumea intreaga sa isi retraga banii din banci pe data de 7 decembrie.

Peste 14.000 de persoane si-au confirmat deja participarea la aceasta forma inedita de protest.

Totusi, reprezentantii Federatiei Franceze a Bancilor, atrag atentia ca apelul lansat de Eric Cantona este o initiativa "prosteasca in toate sensurile", de pe urma careia vor avea de profitat doar hotii si falsificatorii.