Mormantul soldatului britanic Harry Potter, decedat pe 22 iulie 1939, in timpul unor lupte din Palestina, atrage in fiecare an mii de turisti in Israel, datorita asocierii cu numele celebrului vrajitor din seria"Harry Potter", informeaza weirworldnews.org, citat de Mediafax.

Mormantul soldatului britanic este situat in cimitirul orasului Ramle din Israel. Pe piatra funerara este marcata informatia potrivit careia soldatul britanic a decedat pe campul de lupta la varsta de 19 ani.

Fluxul turistic catre oraselul din Israel a devenit tot mai important in urma cu cinci ani, dupa o ancheta a biroului de turism din localitate, care a dorit sa afle mai multe informatii despre identitatea soldatului britanic.

Recent, autoritatile locale au decis sa profite de pe urma potentialului turistic al monumentului, incluzandu-l pe lista obiectivelor turistice din regiune, ce poate fi consultata pe site-ul biroului de turism din Ramle. In trecut, cei mai multi turisti vizitau aceasta localitate pentru a vedea ruinele unui templu din apropiere.

"Nu exista nicio legatura cu acel Harry Potter pe care il cunoastem din carti si din filme, insa acest nume vinde. Numele poate fi exploatat din punct de vedere comercial", a declarat Ron Paled, un ghid turistic israelian, care lucreaza pentru o agentie de turism din regiune.

Cele sapte romane scrise de autoarea britanica J. K. Rowling, pe baza carora au fost produse filmele din aceasta serie, s-au vandut in peste 400 de milioane de exemplare, iar primele sase filme din franciza au obtinut incasari de peste 4 miliarde de dolari pe plan mondial.